Landschapsbeheer Drenthe

3 december 2014
 

Ruim duizend bomen verrijken Vlinderommetje

Ruim duizend bomen verrijken Vlinderommetje

Op vrijdag 28 november zijn maar liefst 1500 bomen en struiken geplant op bedrijventerrein Zuiderkerkes II in Zuidwolde. Aan de rand van het dorp wordt een nieuw bedrijventerrein aangelegd, waarbij een deel van het terrein ruimte biedt aan een nieuw gedeelte van het Vlinderommetje. Natuurvereniging Zuidwolde heeft het initiatief genomen om een inrichtingplan te schrijven en de betrokken partijen bijeen te brengen. 

Onder toeziend oog van burgemeester Roger de Groot, wethouder Jan Ten Kate, Kars Vrieling van de vlinderstichting en Henk Dekker, voorzitter ondernemersvereniging Zuidwolde is de klus in enkele uren geklaard. Leerlingen van groep 7 en 8 van CBS De Heidevlinder en OBS Het Groene Hart uit Zuidwolde en OBS Het Veldboeket uit Veeningen, leerkrachten, vrijwilligers, leden van Natuurvereniging Zuidwolde, ouders en leden van de mountainbikevereniging hebben deze middag enthousiast de handen uit de mouwen gestoken.

Genieten
Landschapsbeheer Drenthe heeft een groot deel van het plantmateriaal en de gereedschappen beschikbaar gesteld en de Vlinderstichting heeft grote delen van het terrein ingezaaid met kruidenrijke mengsels. Het vlinderommetje in Zuidwolde bestaat al een aantal jaar, maar het gebied is aangewezen als een van de dertig Idylles die op initiatief van de Vlinderstichting in Nederland worden aangelegd. De wandelroute van het Vlinderommetje is verlegd en loopt nu langs de Idylle. Het is een heerlijke route om te wandelen, te fietsen en in het seizoen van vlinders te genieten.

RTV Drenthe heeft een reportage gemaakt over de geslaagde middag. 

Het plantgoed voor het vlinderommetje is beschikbaar gesteld met een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.